Počelo je 01. ožujka 1991. godine u Pakracu!!!

Poštovani, 
Grad Pakrac, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, a u skladu sa kalendarom obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda, prigodno i već tradicionalno obilježavaju nadnevak 1./2. ožujka 1991. godine, kao prvi oružani sukob hrvatskih policijskih (redarstvenih) snaga sa naoružanim srpskim ekstremistima, te kao početak oružane borbe hrvatskog naroda za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Ove godine ovaj važan datum iz novije hrvatske povijesti želimo obilježiti sa posebnim dostojanstvom, te je pokrovitelj obilježavanja Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.

Iz istog razloga molimo Vas da pokažemo jedinstvo, te predlažemo da sve braniteljske udruge polože zajednički vijenac koji će osigurati organizatori, a isto tako da i izaslanstva svih jedinica lokalne samouprave polože zajednički vijenac koji će također osigurati organizatori. Izaslanstva jedinica lokalne samouprave i udruga mogu zapaliti svijeće. Naravno ako netko želi posebno iskazati pijetitet polaganjem vijenca i paljenjem svijeća to će mu biti omogućeno.

 

Sredstva koja uštedimo ovim činom, možete darovati hrvatskim braniteljima na Vašem području koji su u poterbi, a nažalost vlastita iskustva nam govore da je takvih mnogo.

S poštovanjem, 
Grad Pakrac - Gradonačelnica: Anamarija Blažević
UHPB Pakraca i Lipika - Predsjednik: Miroslav Ivančić

 

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica