Dan branitelja Grada Zaprešića

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

U Zaprešiću je 08. rujna 2020., na blagdan Male gospe obilježen Dan branitelja Grada Zaprešića,  koji je simbolično odabran u spomen na prvog poginulog zaprešićkog branitelja, tada tek dvadesetogodišnjaka Marija Brašića.

Delegacija Udruge veterana SJP ALFA u sastavu Željko Mihaljević, Vladimir Faber, Josip Kukec i Damir Herceg sudjelovala je u programu te su položili vijenac i zapalili svijeće kod  spomenika poginulih branitelja Domovinskog rata.

Dan branitelja Grada Zaprešića ustanovljen je prošle godine na inicijativu Odbora za zaštitu ratnih invalida i stradalnika Domovinskog rata, a Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata Zaprešić izdala je drugo izdanje knjige autora Branka Zbukvića „Lijepom našom odzvanja vam ime“.

Ovogodišnje obilježavanje sjećanja na zaprešićke branitelje koji su za slobodu položili svoje živote održano je sukladno epidemiološkim mjerama, a na Spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene su svijeće. Brojne delegacije na ovaj način odale su dužnu počast četrdeset petorici branitelja čija imena su ispisana na spomeniku, a među njima i ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk sa suradnicima, HVIDR-a, roditelji poginulih branitelja…

Ministar Božinović prisjetio se biranim riječima trenutaka u kojima se Hrvatska ujedinjena borila protiv srbočetničkog neprijatelja i okupatorske vojske takozvane JNA, a nakon toga svečanim mimohodom stiglo se do Crkva sv. Ivana Krstitelja gdje je služena sveta misa za sve branitelje.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

SPONZORI


Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica