Svaki dan je nova prilika za dobro djelo

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga, u narodu poznatija kao Sestre milosrdnice, prošle je godine u Zagrebu obilježila 175. godina postojanja, a o njihovoj humanosti djela govore više od riječi. Sv. Vinko Paulski ožalošćen tragedijom siromaštva jedne obitelji male župe u kojoj je djelovao, a osnažen voljom vjernika koji pritekoše u pomoć zaključio je „Bila je to velika ljubav, ali neorganizirana ljubav.“ Ujedinio je tu veliku ljubav i osnovao red koji je danas najbrojnija redovnička zajednica na svijetu.

U skladu s poslanjem Družbe samozatajne Sestre šire ljubav služeći potrebitima, a posebno siromasima. Sestrama milosrdnicama danas su se u činjenju dobra pridružili članovi dvije braniteljske udruge, UVSJP „ALFA“ i Moto kluba SP. Hrvatski branitelji donirali su humanitarne pakete za najosjetljiviju skupinu društva; korisnike pučke kuhinje u Gundulićevoj ulici u Zagrebu.

Uporna dobrota Sestara ne poznaje ekonomske, socijalne, rasne, nacionalne niti vjerske razlike i zbog toga toj ljubavi prema čovjeku nema kraja. Svojim primjerom potiču zajednicu na brigu o potrebitima, a svakoj donaciji iz zajednice raduju se jednako.

Sestre milosrdnice svojim velikodušnim služenjem i dobrim djelima svjedoče i žive riječi zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Jurja Haulika: „Očito je iz toga, da će oprosti biti korisni samo onima, koji se, koliko mogu, trude oko dobrih djela, a nipošto nemarnim, hladnim i raspuštenim ljudima…“.

Hvala sestrama Tihomiri Parlaj i Dragutini Perić od srca na svemu dobrom što čine za potrebite i siromašne te na današnjem gostoprimstvu.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica