Obljetnica "Crnih Mambi"

Ocjena: / 10
LošeOdlično 

Sa sastanka predstavnika ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, predsjednika udruga gardijskih brigada i ratnih zapovjednika s područja Sesveta, te predstavnika Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba održanog 12.10.2010. s početkom u 11.00 sati, u prostorijama Udruge na adresi, Zagreb, Slovenska 21, na kojem su sudjelovali:

 

mr.sc. Mirko Ljubičić – predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba, g. Ivan Burić – dopredsjednik ZU HVIDR-e Zagreb i predsjednik HVIDR-a Trešnjevka, g. Ivica Baršić – predsjednik Udruge HVIDR-a Trnje, g. Stjepan Hanžić predsjednik HVIDR-a  Pešćenica pukovnik Boris Jacović nekadašnji zapovjednik Crnih Mambi, bojnik Stjepan Kezerić, brigadir Stjepan Domjanić - dopredsjednik Udruge Grom, bojnik Dinko Zadro, stožerni brigadir Petar Bajan član savjeta za branitelje Predsjednika Republike, g. Grgo Prskalo, g. Damir Čičak ratni vojni invalid 1. gardijske brigade Tigrovi, g. Grga Prskalo, pukovnik Ivica Šafarić – predsjednik Udruge Crne Mambe i nekadašnji zapovjednik 1. bojne Gromova.

 

Nakon iscrpne rasprave zaključeno je slijedeće:

Proslava i svečanost obilježavanja te tribina 1.  bojne “Crne Mambe“ - II. gardijske brigade „Gromovi“

- Proslava i svečanost obilježavanja te tribina 1. bojne Crne Mambe - 2. gardijske brigade „Gromovi“, održat će se u četvrtak 21. listopada 2010. godine u Plavoj dvorani u Sesvetama s početkom u 17.30 sati u organizaciji Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba.
- Organizacijski dio priprema i vođenja protokola zajednički će odraditi Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba i Udruga 1. bojna Crne Mambe, te Udruga Grom.
- Stručno tehnička priprema službenog dijela odnosno izlaganja referata je pod koordinacijom brigadira Stjepana Domjanića, a teme će izlagati stožerni brigadir Petar Bajan, brigadir Mile Krišto, pukovnik Ivica Šafarić, pukovnik Boris Jacović i brigadir Stjepan Domjanić.
- Završnu riječ održat će ratni načelnik Glavnog stožera HV-a stožerni general Petar Stipetić, kao i temu „Mjesto i uloga II. gardijske brigade u Domovinskom ratu, od formiranja do Oluje“.
- Za promotivni materijal i pozive zadužena je  HVIDR-a Zagreb te će biti javno objavljeni putem sredstava javnog priopćavanja, web portala www.hvidra-zagreb i drugih glasila.

Organizacija skupštine Udruge HVIDR-a Sesvete

- Bojnik Stjepan Kezerić, brigadir Stjepan Domjanić, pukovnik Boris Jacović, stožerni brigadir Petar Bajan, g. Damir Čičak  i još trojica četvorica članova dogovoriti će sastanak s g. Rašićem kako bi probali iznaći bezbolno rješenje za održavanje izborne skup HVDR-e Sesvete, obzirom da g. Rašić nije ispoštivao zaključke Predsjedništva HVIDR-e Zagreb gdje je osobno obećao da će do 24.09.2010. godine održati izbornu Skupštinu, koja nije održana preko 5 godina a bila je obavezna po Zakonu o udrugama. Deseci ratnih vojnih invalida nisu u mogućnosti dobiti iskaznice HVIDR-e RH, niti se učlaniti u HVDR-u Sesvete jer u prostorijama HVDR-e  borave druge udruge. Među onima koji nisu uspjeli dobiti iskaznice je i stožerni brigadir Petar Bajan koji je pet puta ranjen.
- Zatražit ćemo od HVIDR-e RH podatak koliko je HVIDR-a Sesvetama izdala zahtjeva za izradu novih iskaznica i naplatila članarina u zadnjih 2 godine.
- Prihvaćen je prijedlog da se od Ureda za opću upravu zatraži očitovanje o statusu Udruge HVIDR-a Sesvete kao i inspekcijski nadzor, obzirom na saznanja o kršenju Statuta i Zakona o udrugama.
- Zaključeno je da bi najbolje bilo da se i g. Rašić kandidira na izbornoj Skupštini, te da imaju što veći broj kvalitetnih kandidata za predsjednika i predsjedništvo udruge HVIDR-a Sesvete. Obzirom da u Sesvetama živi velik broj pripadnika 1. i 2. gardijske brigade i drugih „R“ brigada, te pripadnika drugih gardijskih i specijalnih jedinica MUP-a, posebno u naselju Blago Zadro.
Predsjednik Zajednice udruga
HVIDR-a Grada Zagreba
mr. sc. Mirko Ljubičić, pukovnik

Plakat za proslavu obljetnice i tribinu  "Crne Mambe" 1. bojna 2. gardijske brigade "Gromovi"  izradio Franjo Triplat, administrator portala UVSJP Alfa i HVIDR-a Dubrava.
Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica