Memorijalni turnir Vladimir Deščak 2016

Ocjena: / 5
LošeOdlično 

Dana 30. travnja 2016.godine u organizaciji Udruge za praktično streljaštvo DOUBLE ALPHA, a pod pokroviteljstvom Udruge veterana specijalne jedinice policije Zagreb ALFA, održano je na streljani DOTRŠĆINA u Zagrebu natjecanje u praktičnom streljaštvu – 10.Memorijal „VLADIMIR DEŠČAK 2016“, u čast i sjećanje na poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Policijske uprave Zagrebačke „ALFA“.

Svečanom otvaranju Memorijala bili su nazočni supruga Marina Dešćak sa sinom Matijom, generalni direktor saveza za praktično streljaštvo gospodin Dubravko Gvozdanović, predsjednik Udruge veterana specijalne jedinice policije Zagreb-Alfa gospodin Željko Mihaljević i drugi visoki gosti i ljubitelji športskog streljaštva, napose praktičnog streljaštva. Turnir se održao uz odlične vremenske uvijete te vrhunsku organizaciju i tehničku pripremu strelišta – pozicija. Natjecanje je otvorila Vlasta Ivčević, zamjenica pročelnice gradskog ureda za branitelje grada Zagreba, izaslanica gospodina Miodraga Deme, Predstojnika Ureda za branitelje grada Zagreba.

Nastupila su ukupno 64 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Austrije te Slovenije, čime je memorijal održao međunarodni karakter. Vještinu i znanje u praktičnom rukovanju pištoljem odmjerilo je 8 ekipa – članovi klubova praktičnog streljaštva – članica HRVATSKOG SAVEZA ZA PRAKTIČNO STRELJAŠTVO (CRO.P.S.A.), koji djeluju u RH (DELTA Zagreb, DOUBLE ALPHA Zagreb, PAMPAS Osijek, Bastion Karlovac, KPS Dubrovnik), natjecatelji iz Slovenije članovi S.P.S.A., Slovenskih klubova u praktičnom streljaštvu te natjecatelji IPSC regije BiH.

Natjecanje s ukupno deset taktički odlično zamišljenih i izvrsno postavljenih pozicija, uz poštivanje svih mjera sigurnosti pri rukovanju i uporabi vatrenog oružja, što je u ovom sportu na prvom mjestu, proteklo je na zadovoljstvo svih natjecatelja i suradnika u organizaciji na najbolji način.

Prvo mjesto u produkciji zauzeo je Franjo Nadj HS Team, drugo mjesto Niko Stjepanović HS Team i treće mjesto Hrvoje Marić Policijska akademija.
U ekipnom dijelu, prvo mjesto zauzeo je HS Team, drugo mjesto Policijska akademija, a treće mjesto Slovenija.
Dodjeli medalja i domjenku prisustvovao je Saborski zastupnik i Predsjednik Vjeća gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad, gospodin Željko Fiolić.

Svi rezultati su vidljivi na web stranici DOUBLE ALPHA
Čestitke pobjedniku te ostalim natjecateljima.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica