Dan branitelja grada Zagreba - polaganje vijenaca i prijem

Ocjena: / 3
LošeOdlično 

U povodu Dana branitelja grada Zagreba – 30. svibnja, danas je izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem,  te izaslanstva Ministarstva branitelja i udruga proizašlih iz Domovinskog rata položila vijence i zapalila svijeće u spomen na sve poginule branitelje na groblju Mirogoj i Krematoriju, kod Spomen-obilježja Glas hrvatske žrtve – Zid boli, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grob prvog ratnog ministra obrane RH Gojka Šuška, na grobnicu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i na zajedničku grobnicu svih neidentificiranih žrtava Domovinskog rata – Kenotaf.

Nakon polaganja vijenaca, već tradicionalno, zagrebački gradonačelnik primio je u palači Dverce predstavnike zagrebačkih ratnih postrojbi i braniteljskih udruga.

Izrazivši zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja u povodu Dana branitelja grada Zagreba, gradonačelnik Bandić zahvalio je obiteljima branitelja koji su ugradili svoje živote u Hrvatsku i svima prisutnima koji su, kako je istaknuo, također stvarali povijest i najzaslužniji su što imamo Hrvatsku.

Da nam je sada samo 20 posto onog zajedništva koje smo imali za vrijeme stvaranja naše domovine, bilo bi to jako dobro za napredak Hrvatske, dodao je gradonačelnik, istaknuvši da smo dužni svim braniteljima prosperitetnu Hrvatsku u kojoj vlada zajedništvo.

Predsjednik Zajednice Udruga HVIDR-a grada Zagreba Ante Tandara uručio je gradonačelniku Bandiću, pročelnici Ureda za branitelje Vesni Helfrih te saborskom zastupniku i voditelju Odjela u Gradskom uredu za branitelje Miodragu Demi Zahvalnicu na kontinuiranoj podršci koju Grad Zagreb i gradonačelnik pružaju braniteljima i njihovim obiteljima.

Pretraga stranice

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 13