Prijave za kamp djece i mladih ALFA 2016

Ocjena: / 18
LošeOdlično 

Udruga veterana Specijalne jedinice policije ALFA Zagreb u suradnji/partnerstvu sa još tri udruge specijalne policije, i to: Udruge Specijalne policije AJKULA iz Rijeke, Udruge Specijalne jedinice policije DELTA iz Županje i Udruge veterana Specijalne jedinice policije BARUN iz Stubičkih Toplica organizira ljetni kamp djece i mladih.

Ove godine kamp nosi naziv "Ljetni kamp djece i mladih ALFA 2016" i organizira se četvrtu godinu za redom. 
Prvi kamp organizirala je Udruga SJP DELTA Županja, drugi Udruga SJP AJKULA Rijeka, prošle godine Udruga veterana SJP BARUN Stubičke Toplice. Ove godine red je na nas da organiziramo kamp i ugostimo djecu članova Udruga veterana SJP iz Rijeke, Županje i Zagorja.

 

Ciljevi ljetnog kampa za djecu ratnih pripadnika i članova četiriju udruga-partnera u projektu je upoznavanje i zajedničko druženje djece i mladih, upoznavanje s kulturom, povijesnim znamenitostima i tradicijom kraja u kojem će boraviti, upoznavanje djece sa istinom o Domovinskom ratu, domovinski odgoj djece, razvijanje natjecateljskog duha, stjecanje znanja i vještina potrebnim za boravak u prirodi i ukazivanje na štetnosti svih vrsta ovisnosti. Sekundarni cilj je dovođenje djece u prirodu i razvijanje ljubavi i poštovanja prema prirodi.

Zadaća kampa je zajedničkim druženjem i životom sudionika iz različitih krajeva Hrvatske prevenirati sve oblike netrpeljivosti u budućnosti prema ljudima iz drugih krajeva Hrvatske, drugog spola i vjeroispovijesti. Zajedničkim boravkom i životom na malom prostoru djecu učimo toleranciji i suživotu, a kroz razna praktična predavanja u njima razvijamo želju za stjecanjem novih znanja i vještina.

Kamp će biti smješten u Zaprešiću, na prostoru lovačkog doma VRBINA. Navedeni objekt i prostor oko njega zadovoljava sve potrebe za boravak djece, voditelja i ostalog logističkog osoblja.

U kampu će tijekom jedne šestodnevne smjene boraviti 40-ero djece i mladih i 10 voditelja - instruktora. Kako će se većina dnevnih aktivnosti provoditi diljem Zagrebačke županije i Gradu Zagrebu, prostor kampa biti će pod nadzorom najmanje dva voditelja - instruktora koji će između ostaloga brinuti za sigurnost kampa, vršiti pripreme za večernje aktivnosti i druge zadaće. U kampu će boraviti djeca i mladi u dobi od 12 do 18 godina oba spola podjednako, pod vodstvom deset voditelja - instruktora koji će imati razne zadaće u Kampu. Dežurstva u kampu biti će 24 sata dnevno.

Kamp je osmišljen tako da se održava u dvije smjene.

PRVA SMJENA ODRŽAVA SE OD 18. DO 23. SRPNJA 2016. GODINE

DRUGA SMJENA ODRŽAVA SE OD 25. DO 30. SRPNJA 2016. GODINE

Voditelj projekta je tajnik UVSJP ALFA gospodin Damir Herceg i svi zainteresirani za ovaj projekt mogu ga dobiti na broj mobitela 091 410 6668.

Zbog mogućnosti da nam se do početka prve smjene ne uplate novčana sredstva potrebna za organizaciju ovog projekta, roditelji djece koju će prijaviti za boravak u kampu uplatit će kotizaciju koja iznosi 200 kuna za jedno dijete, a za drugo 100 kuna. Ako nam sredstva budu uplaćena na vrijeme, ti novci će se vratiti roditeljima.

Prijave se zaprimaju od sad pa do popunjenosti. Obrazac prijave u prvu ili drugu smjenu kampa kao i obrazac kodeksa ponašanja u kampu skinite na računalo, isprintajte, popunite i dogovorite sa g. Hercegom kako ih dostaviti u Udrugu (Damir Herceg - 091 410 6668).
Dosad smo u kamp primali djecu i mlade od 12 do 18 godina, ali ako ima mjesta neće biti problema ni sa desetgodišnjacima. Djeci mlađoj od deset godina možda bi u kampu falila mama pa je bolje da pričekaju godinu dvije jer projekt će se sigurno nastaviti i u budućnosti.

 

Želite li vidjeti kako je bilo u kampovima prošle godine u Zagorju, 2014. u Rijeci i na otoku Krku, a 2013. u Slavoniji pogledajte u meniu pod AKTIVNOSTI ili fotogaleriji prošlogodišnjeg kampa u zagorju  OVDJE.


Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica