Održan 21. Memorijal Branka Bošnjaka

Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Jedan od najprestižnijih kyokushin karate turnira u ovom dijelu Europe, 21. Memorijal Branka Bošnjaka održan je 22. listopada 2016. u sportskoj dvorani Samobor.
Turnir je svećano otvorio Ministar hrvatskih branitelja, gospodin Tomo Medved, a turnir je započeo himnom Republike Hrvatske i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje. U nastavku programa, službeno su predstavljene zemlje sudionice natjecanja te je prikazan spot o Branku Bošnjaku.
Nakon svečanog otvaranja turnira, podijeljene su spomen plakete i prigodni pokloni predstavnicima zemalja sudionica.

Natjecanje se održava u spomen na člana Karate kluba Mladost Samobor koji je izgubio život u Domovinskom ratu kao pripadnik Specijalne jedinice policije „Alfa“. Nastupilo je 60 natjecatelja iz 12 europskih zemalja : Litve, Mađarske, Poljske, Rusije, Bugarske, Francuske, Italije, Rumunjske, Švedske, Grčke, Španjolske i Hrvatske.

U jakoj međunarodnoj konkurenciji Hrvatsku je predstavljalo 9 natjecatelja, a medalje su izborili , srebrnu Kristina Kojundžić iz Zagreba te bronačnu Fran Lukšić iz Samobora.

Inače, titula borca s najboljom borbenom tehnikom pripala je švedskom natjecatelju Miladu Samizade koji je osvojio zlato u kategoriji do 65 kilograma. Najbolji borbeni duh odlikuje španjolskog natjecatelja Eidera Cardenosa. Ovaj prestižni Memorijal su organizirali Karate klub Mladost Samobor te Udruga veterana Specijalne jedinice policije Alfa, uz pokroviteljstvo Ministarstva branitelja, MUP-a, Grada Samobora, Samoborskog športskog saveza i Radio Samobora.

Turniru su nazočili uz ministra branitelja, Tomu Medveda, koji ga je otvorio, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, izaslanik MUP-a, Vladimir Faber, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Siniša Krajać, predsjednik Samoborskog športskog saveza, Miro Kelečić te u ime grada Samobora, pročelnik Juro Horvat.
Izvor: radiosamobor.hr

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica