24. obljetnica pogibije Ivice Drmić

Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Prohujale su 24 godine od Vojno - redarstvene operacije Maslenica u kojoj su sudjelovali i pripadnici SJP ALFA. Operacija je bila zahtjevna ne samo što smo ušli u dubinu neprijateljske teritorije nego i zbog vremenskih uvjeta i konfiguracije terena.
Već u samom početku akcije, prijepodnevnim satima 22. siječnja 1993. godine (početak akcije, artiljerijska priprema započela je u 5.00 sati) došlo je do kontakta između nas i više desetaka četnika.
Nakon desetak minuta, kad su utihnuli rafali, eksplozije bombi i protuoklopnog oružja na cesti koja spaja Sveti Rok i Mali Alan ostala su uništena dva neprijateljska vozila i više od dvadeset četnika.
Na strani SJP ALFA teško je ranjen Ivica Drmić koji kasnije podlježe ranama.

Danas se na mjestu njegove pogibije nalazi spomen obilježje koje su podigli bivši pripadnici SJP ALFA, članovi Udruge veterana SJP ALFA.
U nedjelju, 22. siječnja 2017. godine prisjetili smo se njegove žrtve, dao je život za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku te smo položili vijenac i zapalili svijeće na njegovom grobu na Gradskom groblju Miroševac i na spomen obilježju na mjestu pogibije. Prisustvovali smo i na misi u Jasenicama za sve poginule u VRO Maslenica.
Neka mu je laka hrvatska gruda...

Pretraga stranice

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica

Trenutno aktivnih Gostiju: 18