Glas Hrvatske udruge medicinskih sestara za zdravlje hrvatskih branitelja

Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, koji se obilježava 12.svibnja, predstavnici  učenika  4 a i 4 d razreda, Škole za medicinske sestre Vinogradska, u pratnji svojih profesorica Kičić Miroslave, Miklečić Martine i Trgovec Dubravke,  posjetili su Udrugu veterana Specijalne jedinice policije Alfa, Zagreb.
Na taj način uključili su se u organizirana  tjedna zbivanja i proslavu, koja se ove godine održavala pod nazivom Glas Hrvatske udruge medicinskih sestara za zdravlje hrvatskih branitelja.

Veterani SJP primili  su učenike u memorijalnoj sobi, gdje im je prikazan kratak film koji govori o ratnom putu jedinice. Ranjeni pripadnici SJP Alfe,  opisali su učenicima način zbrinjavanja njihovih rana zadobivenih eksplozijom i metcima. Učenici su na taj način upoznali princip etapnog liječenja rane, koju zbrinjavaju medicinski timovi u evakuacijskom lancu od prve borbene linije do visokostandardiziranih ustanova i rehabilitacije.

Veterani su istaknuli koliko im je bilo važno prisustvo zdravstvenog osoblja, naročito medicinskih sestara i tehničara u njihovoj neposrednoj blizini tijekom borbenih akcija, jer kako navode „znali su da će ih imati tko zbrinuti ako im se nešto dogodi“.

Na kraju posjeta, učenici su ponaosob izrazili svoje dojmove, poštovanje i zahvalnost prema veteranima, za njihovu žrtvu tijekom Domovinskog rata, a predsjednik Udruge poklonio je školi monografiju SJP Alfe.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica