Sportski kamp ALFA 2017

Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Udruga veterana specijalne jedinice policije Alfa u partnerstvu sa Karate klubom ALFA, u razdoblju od 19. do 26. kolovoza 2017. godine, provodi zajednički projekt pod nazivom ''ALFA SPORTSKI KAMP 2017''. Sportski kamp održava se u auto kampu ''Šimuni'' na otoku Pagu.

Navedeni projekt sufinanciran je od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, a cilj mu je da svoj djeci članova udruge i karate kluba, kao i djeci branitelja RH slabijeg imovinskog statusa omogući isprobavanje sportskih sadržaja, sadržaja vezanih uz more, a koje do sada nisu bila u mogućnosti isprobati. Između ostaloga zadaća samog kampa je i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Prije samog dolaska na odredište, sudionici su odali počast, zapalili svijeće i položili vijenac pripadnicima specijalne policije koji su poginuli na području Velebita, a kojima je u čast podignut spomenik ''VELEBITSKIM JUNACIMA'' u mjestu Rizvanuša kod Gospića.

Na samom spomen obilježju sudionike kampa dočekao je bivši zapovjednik Specijalne jedinice policije TIGAR iz Gospića, te ih je upoznao da je spomenik podignut u čast pripadnicima specijalne policije MUP-a.
Sačinjen je od 27 stiliziranih kapljica krvi (napravljenih od kamena sa područja Velebita), od kojih je 26 za svakog poginulog policajca, a 27. kapljica simbolizira sve ranjene hrvatske branitelje, te su na samom spomeniku ispisana imena poginulih.

Ciljevi ''ALFA SPORTSKOG KAMPA 2017.'' su još bolje upoznavanje i zajedničko druženje djece ratnih pripadnika Specijalne policije koji čine okosnicu Kluba, kako međusobno tako i sa drugom djecom budući da je klub svoja vrata otvorio i za građane gdje se osim primarnoga cilja učenja specifičnih vještina i sportskih načela karatea, ostvaruje i poveznica policije sa lokalnom zajednicom.

Pored navedenog projekt je predviđen za:
- Upoznavanje i stjecanje vještina iz sportova koje djeca nisu u prilici svakodnevno probati
- Razvijanje samostalnosti kroz ljetovanje bez roditelja, a posebno djeci sa posebnim potrebama (Downov sindrom)
- Očuvanje i unapređenje zdravlja - Upoznavanje djece s istinom o Domovinskom ratu
- Prihvaćanje pozitivnog stava prema sportu i prirodi
- Kroz završna natjecanja – stvoriti pozitivan natjecateljski duh
- Nezaboravno i pozitivno iskustvo i tema za prepričavanje
- Upoznavanje kulturno-povijesnih te prirodnih bogatstva otoka Paga, te obale srednjeg Jadrana
- Kroz sportsku pripremu, pripremiti djecu natjecatelje za početak sportskih natjecanja.

Zadaća kampa:
Socijalizacijom kroz aktivnosti, stvoriti dojam pripadanje timu (karate je individualni sport) i komunikaciju u timu, prevenirati sve oblike netrpeljivosti bez obzira na dob, spol, vjeroispovijest, tjelesne nedostatke i sl.
Navedena socijalizacija ima i za cilj prihvaćanje različitih životnih stilova i navika. Kroz prikazani sadržaj unaprijediti morfološke karakteristike svih sudionika, kao i stvoriti želju za stjecanjem novih znanja i vještina, te ostvarivanja novih prijateljstava i kontakata sa djecom i mladima koji dolaze iz drugih strana sporta. Ponuditi mladima i druge mogućnosti odnosno oblike bavljenja tjelesnih aktivnosti koje djecu i mlade odvajaju od poroka 21. stoljeća (kompjutori, društvene mreže, droga, alkohol te drugi oblici devijantnog ponašanja)

Program i izbor aktivnosti je prilagođen dobi učenika/polaznika kampa.

U jednom do termina odmora i slobodnog vremena organizirat će se predavanje na temu Domovinski rat – gdje će pripadnici Udruge veterana SJP ALFA Zagreb održati predavanje, uz mogućnost projekcije filma ''ALFE ŽIVE VJEČNO''.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica