Specijalistički pregledi pluća i bronha

Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Poštovani,
Ovim putem Vas obavještavamo da se u organizaciji Gradskog ureda za branitelje obavljaju specijalistički pregledi pluća i bronha za hrvatske branitelje i članove obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s prebivalištem u gradu Zagrebu.

Navedeni specijalistički pregled ciljano je namijenjen ranom otkrivanju plućnih bolesti te prevenciji najčešćih malignih oboljenja koji čine jedan od najčešćih uzroka smrti prema podatcima koje je Gradski ured za branitelje objavio u Publikaciji „Uzroci smrti hrvatskih branitelja 15. godina poslije“.

Pregled uključuje:

- Telerendgenogram pluća u dvije projekcije
- Obradu plućne funkcije s bronhodilatacijskim testom
- Mjerenje koncentracije CO u izdahnutom zraku
- Pulsnu oksimetriju
- Pregled i mišljenje pulmologa
- Plućnu rehabilitacija u trajanju od 3 tjedna po preporuci liječnika (u slučaju utvrđene liječničke dijagnoze kronične opstruktivne plućne bolesti)

Pregledi će se obavljati u Poliklinici za bolesti dišnog sustava, Prilaz baruna Filipovića 11 i započinju u listopadu 2017.

Zahtjevi za Onkološke preglede zaprimaju se u Gradskom uredu za branitelje na lokaciji Vodnikova 14, od ponedjeljka 02. listopada 2017. do popunjenosti kapaciteta, svaki radni dan od 08,00 do 15,00 sati.

Zahtjevu je potrebno priložiti:

Hrvatski branitelji prilažu:

- presliku osobne iskaznice
- presliku dokaza o statusu hrvatskog branitelja

Članovi obitelji prilažu:

·drugostupanjsko rješenje o pravu na obiteljsku invalidninu člana obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata/potvrda o statusu člana obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga i nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata

Za sve informacije zainteresirani hrvatski branitelji i članovi obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogu se obratiti u Gradski ured za branitelje, Vodnikova 14 osobno ili na slijedeće brojeve telefona: 01/616 6282, 01/6100 342 ili, 01 6100 389.

S poštovanjem,
Gradski ured za branitelje

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica