Premijera filma "Branko Bošnjak - jedna priča"

Ocjena: / 2
LošeOdlično 

„Dokumentarni film „Branko Bošnjak - jedna priča“ nastao je kao podsjetnik na ljude koji su za ovu državu dali ono najvrednije, a to je život, ali i kao podsjetnik svima nama da zbog njih imamo moralnu i ljudsku obavezu učiniti sve, svaki pojedinac u svojoj moći, da nastavimo njihovim putem, stvoriti bolji život našoj djeci“, rekla je jučer navečer u Galeriji Prica Ljiljana Šurbek Bošnjak, na premijeri filma.

Ispred Društva za športsku rekreaciju „Šport za sve“ i Udruge veterana specijalne jedinice policije „Alfa“ Zagreb, udovica Branka Bošnjaka je zahvalila svima, od autorice filma Vesne Mimica, pa do njegovih prijatelja, suboraca i klupskih kolega, koji su doprinijeli stvaranju filma.
O Branku Bošnjaku kao sportašu, borcu, policajcu i prije svega pozitivnom čovjeku i prijatelju koji može biti uzor svima, govorio je i Vladimir Faber, predstavnik MUP-a i ratni zapovjednik Specijalne jedinice policije Alfa, predloživši da Samobor imenuje jednu ulicu imenom Branka Bošnjaka, koji to zaslužuje, a i Samobor se može podičiti njime, njegovim likom i djelom.

Zoran Cvrk, vjenčani kum i ratni zapovjednik Branka Bošnjaka, podsjetio je da je Branko bio čvrsta stijena i oslonac i motivator svojim suborcima.
O Branku Bošnjaku govorio je i predstavnik Grada Samobora, Juro Horvat, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koji je rekao da je osobno poznavao Branka Bošnjaka te podsjetio da su već održana 22. memorijalna turnira u kyokushin karateu kao uspomena na njega, kao i da je objavljena monografija o tom samoborskom vitezu, sportašu i treneru. Također, rekao je da će i ovaj film, kao i monografija poslužiti učenicima osmih razreda osnovne i prvih razreda samoborskih srednjih škola da o Domovinskom ratu uče iz priče o Branku Bošnjaku.

Devetnaest-minutni film, nastao po monografiji Memorijal Branka Bošnjaka, prikazan je u prepunoj Galeriji Prica povodom proslave Dana grada Samobora. Film govori o Brankovom životu, sportskom, obiteljskom i ratnom putu kao pripadnika Specijalne jedinice policije Alfa.
U Galeriji Prica postavljena je i izložba fotografija koje su korištene u filmu "Branko Bošnjak - jedna priča". A da sjećanja ne blijede, pokazali su brojni prijatelji i suborci, prisjećajući se kasnije u razgovoru njegove topline i smisla za humor, zadovoljni što je film, bez imalo patetike, prikazao Branka Bošnjaka kakav je bio i kakav će ostati u njihovim sjećanjima.
Preuzeto sa: FB Radio Sveta Nedjelja

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica