Obilježavanje 25. obljetnice VRO MASLENICA

Ocjena: / 4
LošeOdlično 

Program obilježavanja 25. godišnjice Vojno-redarstvene operacije (VRO) Maslenica u ponedjeljak 22. siječnja započeo je u ranim jutarnjim satima budnicom gradske limene glazbe središtem Zadra.

Nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem križu Gradskog groblja te na spomen obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade „Imotski sokolovi“.

Zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položili su posebni savjetnik za branitelje i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice OSRH-a Ante Deur, potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Milijan Brkić, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane i izaslanik predsjednika Vlade RH Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i načelnik GS OSRH-a Mirko Šundov.

Visoki državni dužnosnici zatim su se uputili prema uvali Jazine gdje su na Spomeniku svim poginulim braniteljima zadarskog područja zapalili svijeće.

Prije Središnje svečanosti povodom 25. godišnjice VRO Maslenica u Hrvatskom narodnom kazalištu, zadarskim ulicama krenuo je mimohod pripadnika OSRH i MUP-a s ratnim zastavama.

Središnjoj svečanosti su uz državni vrh nazočili brojni saborski zastupnici, predstavnici županije i grada te druge osobe iz političkog i društvenog života, a u glazbenom dijelu nastupila je klapa "Sveti Juraj".

Operacija Maslenica oslobodilačka je operacija Oružanih snaga Republike Hrvatske i pripadnika MUP-a, izvedena početkom 1993. protiv vojnih snaga tzv. srpske krajine koje su s tada okupiranog dijela zadarskog područja prekidale kopnenu komunikaciju Dalmacije s ostalim dijelovima Republike Hrvatske.

Nakon programa povodom obilježavanja 25. obljetnice VRO Maslenica u Zadru, uputili smo se na Egeljac (Krč) položiti vijenac i zapaliti svijeće na spomenik braniteljima i žrtvama obrane lovinačkog kraja, te na spomenobilježje Ivici Drmiću. Nakon toga prisustvovali smo otvorenju i blagoslovu kružnog toka i skulpture Vili Velebita u centru Svetog Roka...

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica