Alfa sportski kamp 2018

Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Udruga veterana specijalne jedinice policije ALFA i karate klub ALFA u vremenu od 21.-28.08.2018. u Dugoj Uvali u sklopu hostela "Cvrčak"  proveli su projekt "ALFA SPORTSKI KAMP 2018." Zajednički projekt financiran je od strane  Ministarstva hrvatskih branitelja, a potporu smo dobili  i od Hrvatske elektroprivrede (HEP-a) koji je prepoznao vrijednost ovog projekta. Zahvaljujući financijskoj potpori i volontiranjem od strane članova Udruge i Kluba uspješno se provodi drugu godinu za redom.

Projektom su obuhvaćena djeca i mladi, članovi Karate kluba, djeca branitelja među kojima su djeca s posebnim potrebama. Pored sportskog, Kamp ima i edukativnu komponentu s naglaskom na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, za čiju provedbu su se brinuli instruktori Kluba i članovi Udruge SJP Alfa.

Budući da je, između ostaloga, zadaća kampa i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, prije samog dolaska na odredište, sudionici kampa posjetili su spomen obilježje pripadnicima specijalne jedinice Policijske uprave istarske BAK Istra u Valbandonu i odali počast svim pripadnicima specijalne policije koji su položili svoje živote na Oltar domovine.

Sudionike su dočekali članovi Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra, te im je predsjednik udruge Mladen Blašković ispričao kako su istarski specijalci prije 27 godine krenuli u obranu slobode i suvereniteta Republike Hrvatske. Ispričao im je kako su hrvatski policajci tada branili zemlju, a kako danas čuvaju građane i brinu o njihovoj sigurnosti.  Djecu je zanimalo što predstavlja spomenik te im je Blašković pojasnio da je spomenik rađen od istarskog kamena iz Valture, istog onog od kojeg je građena i pulska Arena te da dvije kocke, postavljene dijagonalno, simboliziraju hrvatski grb. Na jednoj se nalazi glava BAK-a, dok je na drugoj list s mačem, znak hrvatskih specijalnih postrojbi.

Nakon kratkog sata povijesti o ulozi hrvatske policije u Domovinskom ratu, djeca su saznala i što sve danas radi hrvatska policija te su dobila prigodne darove, a potom su zajedničkom fotografijom zabilježili posjet spomeniku istarskim specijalcima te zapalili svijeću.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica