Otuđena bista sa spomenika pokojnog Miroslava Flegar

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Tijekom vikenda na gradskom groblju u Našicama nepoznati počinitelji odrezali su i odnijeli željeznu bistu pokojnog Miroslava Flegara izrađenu u prirodnoj veličini.

Bista se nalazila na njegovom spomeniku u sjevernom dijelu groblja. Javnost je o tome saznala kada je njegova sestra Mirjana Flegar Gorupić, koja živi na Malom Lošinju, na Facebooku potražila pomoć ljudi iz Našica i objavila fotografiju biste.  "Dragi prijatelji, u noći sa subote na nedjelju otuđen je spomenik mog brata! Ako je netko nešto vidio ili čuo, molim da se javite policiji".

Miroslav Flegar poginuo je nesretnim slučajem nakon vojno-redarstvene akcije Bljesak kao pripadnik Specijalne jedinice policije Alfa PU Zagrebačke. Dvije godine nakon pokopa roditelji Dobrinka i Zlatko dali su izraditi bistu u njegovoj prirodnoj veličini, u sportskim gaćicama i sa peharom u ruci jer je Miroslav bio i uspješni sportaš. Sve do proteklog vikenda bista je stajala na groblju, zajedno sa još nekoliko sličnih bista koje se tu nalaze.

Osječka policija potvrdila je događaj i rekla kako je istraga o krađi u tijeku.

PRIOPČENJE UDRUGE VETERANA SJP ALFA ZAGREB POVODOM OTUĐENJA BISTE SA SPOMENIKA POKOJNOG MIROSLAVA FLEGAR:

Najstrože osuđujemo sramotan i divljački čin krađe biste našeg pokojnog Miroslava Flegara, pripadnika Specijalne jedinice policije Policijske uprave Zagrebačke, koji se dogodio neposredno nakon obilježavanja dana Svih svetih. Bista se nalazila na našičkom groblju, na njegovom spomeniku.

Miroslav je, sa Specijalnom jedinicom policije „Alfa“ sudjelovao u vojno-redarstvenoj operaciji „Bljesak“, a poginuo je nesretnim slučajem dana 08.05.1995. godine. U to vrijeme obnašao je poslove i zadatke policajca-specijalca u SJP Alfa PU Zagrebačke.

Ističemo kako je sramota ovog društva činjenica da naši pokojni suborci nemaju mir i dostojanstvo čak ni na posljednjem počivalištu.
Kao Udruga, koja skrbi o obiteljima poginulih i umrlih djelatnika te iz godine u godinu obilježava godišnjice smrti, održava kontakte sa obiteljima poginulih i umrlih djelatnika te istima pruža pomoć, još jednom ističemo osudu divljačkog čina kojom se narušava dignitet Domovinskog rata i svih stradalih hrvatskih branitelja i civila.

Udruga veterana SJP ALFA Zagreb
Zagreb, 06.11.2018.


Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR592360000-1101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica