Alfe u Gređanima odale počast Peri Perčeviću

Ocjena: / 3
LošeOdlično 

U mjestu Gređani na području općine Topusko u petak je odana počast pripadniku Specijalne jedinice policije „Alfe“ Peri Perčeviću, koji je u Gređanima poginuo 30. kolovoza 1991. godine.
U Gređanima je bio i potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je na svom Facebook profilu objavio i vijest o tome, poručujući svom suborcu i prijatelju kako su svi “danas u mislima uz tebe jer onaj tko živi u nama, nikada ne umire”.

“I opet bi spreman stao, svoj bi život dao”

Danas na 28. obljetnicu pogibije i u spomen na našeg heroja Domovinskog rata i pripadnika Specijalne jedinice policije “ALFA” Pere Perčevića odali smo počast i položili cvijeće na mjestu pogibije u Gređanima, u općini Topusko.

U sjećanju na našeg hrabrog suborca prisjetili smo se njegove odlučnosti i spremnosti da položi svoj život za jedinu nam Domovinu i njegove nesebične žrtve za prijatelja. Tvoji suborci i veterani SJP “ALFA” i članovi Moto kluba specijalne policije i danas su u mislima uz tebe, jer onaj tko živi u nama, nikada ne umire. Neka ti je laka hrvatska gruda koju si toliko volio i počivao u miru, napisao je Brkić.

Kako javlja Radio-banovina.hr, tog kobnog dana u akciji je bio i Željko Mihaljević, danas predsjednik Udruge veterana Specijalne jedinice policije Alfa Zagreb: „Pokojni Pero Perčević je prvi poginuli pripadnik SJP Alfa. Bila je to naša prva borbena akcija. Zadaća je bila ulazak u Topusko i pomoć u obrani tog mjesta dok se civili ne uspiju izvući iz okruženja u kojem se našlo to područje. Bio sam pripadnik 1. voda, sudjelovao sam u toj akciji. Upali smo u zasjedu i u razmjeni vatre kolega je ranjen, a pokojni Pero mu je pokušavao pomoći. Tada je smrtno pogođen i praktični na mjestu poginuo.“

Fenix-magazin/MD/

Uz članove UVSJP ALFA i MK SPECIJALNE POLICIJE počast su odali i zapalili svijeće župan Sisačko-Moslavačke županije gospodin Ivo Žinić, gradonačelnik grada Glina gospodin Stjepan Kostanjević i načelnik općine Topusko gospodin Ivica Kuzmić.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica