Počelo je 1. ožujka 1991. u Pakracu

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

Poštovani,
Grad Pakrac, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, a u skladu sa kalendarom obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda, prigodno i već tradicionalno obilježavaju nadnevak 1./2. ožujka 1991. godine, kao prvi oružani sukob hrvatskih policijskih (redarstvenih) snaga sa naoružanim srpskim ekstremistima, te kao početak oružane borbe hrvatskog naroda za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Ove godine ovaj važan datum iz novije hrvatske povijesti želimo obilježiti sa posebnim dostojanstvom, te je pokrovitelj obilježavanja Vlada Republike Hrvatske.

 

Iz istog razloga molimo Vas da pokažemo zajedništvo, te predlažemo da sve braniteljske udruge polože zajednički vijenac koji će osigurati organizatori, a isto tako da i izaslanstva svih jedinica lokalne samouprave polože zajednički vijenac koji će također osigurati organizatori. Izaslanstva jedinica lokalne samouprave i udruga mogu zapaliti svijeće. Naravno ako netko želi posebno iskazati pijetitet polaganjem vijenca i paljenjem svijeća to će mu biti omogućeno.

Sredstva koja uštedimo ovim činom, možete darovati hrvatskim braniteljima na Vašem području koji su u poterbi, a nažalost vlastita iskustva nam govore da je takvih mnogo.

S poštovanjem,

Grad Pakrac: 
Gradonačelnica: 
Anamarija Blažević

UHPB Pakraca i Lipika:
Predsjednik:
Miroslav Ivančić


Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

ADMINISTRATOR WEB STRANICE:
Franjo Triplat
admin@uvsjp-alfa.hr

Uredovno vrijeme:

PREMA NOVOM REŽIMU RADA UDRUGE

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

SPONZORI


Foto domovinski rat

Pristupnica