Hodočašće od Osijeka do Dubrovnika

Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Poštovani,
obraćamo Vam se u ime Bratovštine Marijanski zavjet za Domovinu, koja organizira hodočašće koje povezuje Marijanska svetišta Lijepe naše.

Marijanski zavjet za Domovinu je zadnjih šest godina pješice prošao cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine, od Osijeka pa sve do Dubrovnika.
Ovogodišnja hodočasnička ruta kreće iz Osijeka 12. lipnja, te nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza 2021. godine.

I ove godine organizirali smo i priključnu rutu od Pakraca do Udbine kroz Sisak (od 10. srpnja do 23. srpnja).

Marijanski zavjet za Domovinu između ostaloga obuhvaća upoznavanje s povijesno-kulturnom i prirodnom baštinom Republike Hrvatske, promiče temeljne vrijednosti naše Domovine i Domovinskog rata, pozitivno utječe na psiho-socijalni život branitelja, potiče iskorištavanje turističkih potencijala gradova i sela koja se nalaze na ruti kojom prolazimo, te potiče sportsko- rekreacijski turizam (u planu je da postane najduža biciklistička i pješačka staza u RH).

Projekt je pokrenut u suradnji mladih i branitelja.
Kroz međusobno zbližavanje cilj je premostiti i nadići međugeneracijski jaz nerazumijevanja i krivog razumijevanja pojedinačne razine odnosa. Potencijal ovog projekta je u tome da postane važan čimbenik gospodarskog razvoja potičući regionalni razvoj obiteljskih gospodarstava, kako ugostiteljskih, tako i poljoprivrednih, te obrta koji bi bili povezani u mrežu.
Osim toga, projekt je bitan jer potiče eko proizvodnju kroz obiteljska gospodarstva, te potiče razvoj zelenih održivih radnih mjesta.

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da hodočasnička ruta prolazi kroz Vaše mjesto, a točan dan dolaska/polaska Vam dostavljamo u privitku u cjelokupnom popisu mjesta.

Ovim putem Vas želimo zamoliti da se uključite u hodočašće i da obavijestite članove Vaše Udruge i potaknete ih da se priključe ovom zajedničkom projektu.

O radu Udruge možete pročitati i na našoj službenoj web stranici: www.marijanskizavjet.hr

Unaprijed Vam zahvaljujemo na Vašoj suradnji.
S poštovanjem,

Duhovnik: Ivan Matić, DI

Anđelko Đerek, predsjednik Bratovštine

RUTA 2021. - Marijanski zavjet za domovinu OVDJE

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica