Branko Bošnjak i Krunoslav Fuš 1995. - 2023.

Ocjena: / 1
LošeOdlično 

Dana 29.01.2023. godine obišli smo mjesto na kojem su prije 28 godina živote izgubila dvojica pripadnika SJP ALFA, Branko Bošnjak i Krunoslav Fuš.

Nakon toga smo upalili svijeće i položiti vijence na groblju Miroševac i Otruševac kod Samobora. U spomen na Branka Bošnjaka tijekom i nakon mise organiziran je prigodan koncert Policijske klape Sveti Mihovil. KLAPU SVETI MIHOVIL POGLEDAJTE OVDJE.

 

Večernji list od ponedjeljka, 30.01.1995. godine, u rubrici „Crna kronika“, objavio je ovu tragičnu vijest:

POGINULA DVA POLICAJCA - Nitko od vozača koji su prolazili nije se zaustavljao na pozive u pomoć teško ozlijeđenog Stjepana Sučića, koji je nakon toga puzao 500 metara do prve kuće odakle je pozvana pomoć, a za to je vrijeme jedan policajac umro.

ZAGREB - U nedjelju oko tri sata, dogodila se na 12. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac, na prometnoj traci prema Zagrebu, teška prometna nesreća, u kojoj su poginuli policijski djelatnici Krunoslav Fuš(22) i Branko Bošnjak(32), a Stjepan Sučič(43) i Stjepan Šantek(28) teško su ozlijeđeni i prevezeni u zagrebačke bolnice, gdje se liječnici bore za njihov život. Prva su saznanja da se nesreća dogodila kad je specijalni automobil ZG 920-NL, kojim je upravljao Krunoslav Fuš prema Zagrebu, na 12. kilometru od naplatnih kućica u Zagrebu, iz do sada neustanovljenih razloga izgubio kontrolu nad upravljačem. Automobil je skrenuo s kolnika, vozio po pokosu te naprosto preletio preko zaštitnog zida, visokog oko pet metara, i survao se u propusni kanal. Čini se da je nakon prvoga udara Krunoslav Fuš ispao iz automobila te se našao na dnu propusnog kanala, a drugi su putnici ostali u vozilu. Od toga trenutka počinje drugi dio drame koja traje gotovo puna dva sata, dok je unesrećenima pružena pomoć. Medu teško ozlijeđenima Stjepan Sučić bio je najprisebniji pa je, iako mu je slomljena noga i nekoliko rebara,smogao snage da najprije pokuša pružiti pomoć vozaču Fušu. No, snage su mu na izmaku i odlučuje potražiti pomoć negdje drugdje.

Puzeći se vratio na autocestu, gdje je krajnjim naporom pokušavao zaustaviti pet automobila koji su žurili prema Zagrebu. Nažalost, od tih pet nesavjesnih vozača nitko nije htio stati, a bespomoćni se Sučić odlučuje na drugu soluciju: krajnjim naporom prelazi na drugu prometnu traku, koja vodi prema Karlovcu, gdje pokušava uzaludno zaustaviti još tri automobila. Tako ostaje, bespomoćan na pustoj karlovačkoj cesti. No onda se krajnjim snagama, puzeći, jer nije mogao hodati, nekako dovukao do Gornje Zdenčine, koja je od autoceste udaljena oko 500 metara. Došao je u kuću broj 16 na izmaku snage. Bilo je 5.30 sati ujutro, kad su probuđeni ukućani prihvatili teško ranjena Sučića i telefonom odmah obavijestili policiju i Hitnu pomoć o nesreći. Kad je stigla ekipa za očevide prometne policije na mjesto nesreće, Branko Bošnjak je nađen mrtav na sjedalu pokraj vozača, a voda u odvodnom kanalu odnijela je poginulog Krunoslava Fuša oko 30 metara dalje od mjesta gdje se survao automobil.

Ozlijeđeni Sučić i Stjepan Šantek prevezeni su u zagrebačke bolnice, a ekipa prometne policije obavila je očevid ove teške prometne nesreće.

M. Stražimir

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica