Humanitarna akcija za Katarinu Brajdić

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

U nedjelju  09.05.2010. godine, u 02.55 sati, stradala je u prometnoj nesreći maloljetna kćerka našeg člana Miljenka Brajdić. Katarina Brajdić, kći je našeg istaknutog člana, dragovoljca i specijalca domovinskog rata.

Živjela je poput svojih vršnjaka život vesele srednjoškolke kojoj je, na putu kući, neoprezan vozač prekinuo mladenački san i teško je ozlijedio otkinuvši joj na licu mjesta lijevu potkoljenicu. Zbog izuzetno teškog stanja, odstranjen je i dio noge sve do natkoljenice i Katarina se danas pokušava vratiti u život, vježbajući svaki dan naporno i pripremajući se za ostatak svog života bez lijeve noge.

 

Kako ste i do sada mnogo puta sudjelovali u raznim humanitarnim akcijama i time iskazali svoju visoku društvenu svijest i odgovornost i ovaj Vas put molimo za pomoć.

Proteza Katarine Brajdić, putem tvrtke Otto Bock stoji 211.000 Kn i želja nam je pomoći da se taj iznos prikupi. Uz našu udrugu, izašle su nam već u susret tvrtke CityEX, General Grafik 2008-e, Karlovačka banka, i na svoj trošak tiskale i dostavile letke na adrese tvrtki i pojedinaca, a koje možete pogledati ovdje.
Za tvrtke:
Uplata za tvrtke
Za pojedince:
Uplata za tvrtke

PRIMJETILI SMO DA PRILIKOM UPLATE PUTEM INTERNET BANKARSTVA PROBLEME STVARA "MODEL". AKO NETKO IMA TIH PROBLEMA SAVJETUJEMO DA SE U KUĆICI "MODEL" IZOSTAVI BROJ 99, DA BUDE PRAZNA. HVALA NA RAZUMJEVANJU.

Tvrtke ili pojedinci koji se aktivnije žele uključiti u akciju, mogu to učiniti i drugačijim iznosom na tekući račun koji je Katarinin otac otvorio isključivo u ovu svrhu kod Karlovačke banke d.d.

Katarina slavi 17.rođendan 11.07.2010. godine, pomozimo joj da ga proslavi uz lakši korak!
Hvala u ime Udruge veterana specijalne jedinice policije ALFA Zagreb, CityEX-a, Karlovačke Banke, General Grafika 2008-e i obitelji Katarine Brajdić


 

Članak iz "24 sata":

MLADIĆ PIJAN PREGAZIO CURU, A HTIO JE BITI POLICAJAC?

Amputirali joj nogu: Jurio je Golfom po Slunju sa 1,42 promila alkohola. Djevojci (17) iz Zagreba je prignječio nogu koju su liječnici morali amputirati

Katarina B. (17) iz Zagreba izlazila je iz automobila koji je stajao uz cestu. Na nju je, u noći na nedjelju, u 2.55 sati, jureći Golfom, naletio pijani 22-godišnji policijski vježbenik. Djevojku su prevezli u bolnicu, a zbog vrlo teških ozljeda morali su joj amputirati nogu. - U šoku smo. Katarina je te večeri bila na rođendanu. Po nju i svoju kćer je došao rođak koji je Katarinu vozio kod bake u Slunj gdje je trebala prespavati. Stali su na ugibalištu uz cestu. Katarina je izlazila iz vozila kada je na nju naletio automobil. Teško mi je pričati o tome, još smo svi u šoku. Uz nju smo i sada je najvažnije da joj se stanje stabilizira i da joj se smanje bolovi pa ćemo se dalje boriti - rekao je očajni Katarinin otac Miljenko. Katarinu su zaprimili u karlovačku Opću bolnicu s teškim ozljedama opasnim po život. Stanje joj se, srećom, stabiliziralo.

- Dobro se osjeća. Počela je sama jesti i piti, te lagano dolazi svijesti. Jedna noga joj je amputirana iznad koljena, zbog prevelikih ozljeda i nagnječenja. Inače se dobro oporavlja, te će već sutra biti premještena na Odjel traumatologije - objasnila je liječnica Snježana Gučanin na Odjelu intenzivne njege. Dodala je i da još ne može reći kako će se djevojka nositi s gubitkom noge. Kako kaže, premalo je vremena prošlo.

Mladi vježbenik PU karlovačke u krvi je imao 1,42 promila alkohola kad je naletio na Katarinu. Izgubio je kontrolu nad Golfom zbog prevelike brzine. Protiv njega slijedi kaznena prijava i pokrenut će se disciplinski postupak. U ponedjeljak su mladića i suspendirali. Iz karlovačke policije istaknuli su da, iako je njihov vježbenik u vrijeme nesreće bio izvan službe, svojim ponašanjem je narušio ugled policije i ponašao se suprotno etičkom kodeksu.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica