HVIDRA će tužiti tjednik "Novosti"

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

ZAGREB, 7. listopada 2010. - Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) najvjerojatnije će idući tjedan tužiti sudu tjednik "Novosti" i njegova izdavača zbog vrijeđanja hrvatskih ratnih vojnih invalida i širenja govora mržnje.
Naslovnica prošlog i novog broja s naslovom "Obadva, obadva su pala"

o nedavnoj nesreći dvaju "migova" 21 HRZ-a kao i neki drugi napisi u tom tjedniku, kako je rekao na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić, razlog je što će od hrvatske vlade tražiti prestanak financiranja tog lista iz državnog proračuna.

 

Oni otvoreno vrijeđaju i omalovažavaju hrvatske branitelje, uspoređujući ih s krvnicima, vampirima ili bordelima, rekao je, dodavši da je to daleko od prava nacionalnih manjina. To je isto kao kad bih ja taj srpski list usporedio s "četničkim kuplerajem", rekao je Đakić.

Kao dokaz svojim tvrdnjama Đakić je pokazao neke od napisa objavljenih u tom tjedniku, ocijenivši da je manjina počela terorizirati većinu hrvatskih građana. To je i kršenje hrvatskog Ustava, po kojem su prava hrvatskih branitelja i invalida zaštićena, dodao je. Naglasio je i da se virovitičko-podravski dožupan Staniša Žarković iz SDSS-a ogradio od naslovnice i uređivačke politike tjednika "Novosti".

I ostali čelni ljudi HVIDRA-e poduprli su Đakićeva stajališta i inicijativu da hrvatska vlada prestane financirati "Novosti", ali su se požalili i na medijsku blokadu Hvidrinih priopćenja u kojima su osudili naslovnicu "Novosti".

Na novinarsku opasku da je Slobodan Uzelac potpredsjednik vlade, a SDSS HDZ-ov partner u vladajućoj koaliciji, Đakić je kratko rekao kako to ne znači da oni mogu raditi što hoće te da ga ne zanima kako će to utjecati na rad vlade i koalicije. Dosad nismo reagirali, ali ovo je prekršilo svaku mjeru, ocijenio je Đakić.

Više

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
Željko Mihaljević
Željko Šarić
Damir Herceg

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKAPLANOVI I IZVJEŠTAJI

Foto domovinski rat

Pristupnica