Prva skupina djece stigla u Kamp

Ocjena: / 4
LošeOdlično 

PRVI DAN KAMPA - 15.07.2013.

Sada, na završetku prvog dana „Ljetnog kampa „Delta 2013.“ izuzetno smo zadovoljni postignutim. Već prvog dana djeca su se međusobno zbližila i prijateljski se druže. Iako su krenuli u ranim jutarnjim satima na put (iz Rijeke u šest sati, iz Zaboka u 8,30, a iz Zagreba u 9,30 sati) svi su još uvijek puni energije.

U Cernu, mjesto sjedišta Kampa, stigli smo u 14,00 sati te dočekani od strane domaćina Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Delta“ Županja. Sudionici su se smjestili u već postavljene šatore a nakon toga obratio im se predsjednik USPDR „Delta“ Đuro Merc te predsjednik Općine Cerna Goran Begović koji im je zaželio dobrodošlicu te ugodan boravak u Cerni.

Svi sudionici Kampa dobili su jednake majice s logom Kampa te su nakon toga odali počast za sve poginule i nestale hrvatske branitelje s područja Općine Cerna kod spomen obilježja u centru mjesta.

Po povratku u Kamp okrijepili su se užinom i hladnim napitcima. Prije večere profesorica povijesti Danijela Kegalj održala nam je predavanje o povijesti ovog kraja.
Večera je bila obilna i svima dostatna.

Iako nas je dočekalo lijepo vrijeme ubrzo nakon povratka s odavanja počasti u Cerni vrijeme se izuzetno pokvarilo i padala je jaka kiša koja je promočila neke šatore ali svu djecu smo smjestili na suho i sigurno.
Do povečerja u 23,00 sati sudionici su se ugodno družili, a sutra, drugog dana kampa na rasporedu je odlazak u Grad heroj Vukovar.
Ljetni kamp Delta 2013
15.07.2013.

DRUGI DAN KAMPA - 16.07.2013.

Drugog dana održavanja Ljetnog kampa „Delta 2013.“ Buđenje je bilo u 6,00 sati.
Nakon jutarnje higijene i obilnog doručka spremili smo se za odlazak u Vukovar. U Vukovaru smo posjetili mjesto sjećanja - vukovarska bolnica kojim nas je provela voditeljica Nevenka Soldo te nam govorila o tri teška mjeseca za vrijeme opsade Vukovara te o zadnjim danima prije pada istog u neprijateljske ruke.
Posjet bolnici na djecu je ostavio vrlo jak dojam.
Nakon bolnice obišli smo spomen obilježje dvanaestorici redarstvenika u Borovom Selu te upoznali djecu s tim tragičnim događajem kojim je počeo rat u Vukovaru.
Potom smo posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti gdje smo odali počast pred spomenikom Blagi Zadri i uz stručnog voditelja saznali detalje bitke za Vukovar. Ručali smo kod Lovačkog doma Zrinski launch pakete koje smo ponijeli iz Kampa.
Nakon odmora posjetili smo Memorijalni muzej Domovinskog rata u vojarni 204. brigade Hrvatske vojske te razgledali postav muzeja na otvorenom i repliku koncentracijskog logora i muzej pješačkog naoružanja iz vremena Domovinskog rata. Stručna voditeljica,inače stožerna narednica Hrvatske vojske, vrlo nadahnuto i njihovom uzrastu prilagođeno održala je predavanje o Domovinskom ratu, povijesti naoružavanja Hrvatske vojske i policije, o opasnostima minsko eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih sredstava iz Domovinskog rata te o patnjama koje su prolazili zarobljeni branitelji u srpskim koncentracijskim logorima.
Zatim smo posjetili Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata u Vukovaru te odali počast svim poginulima u obrani Vukovara.
Nakon groblja posjetili smo mjesto masovne grobnice na Ovčari te Memorijalni centar na Ovčari gdje je također održano kratko predavanje.
Na kraju obilaska Vukovara razgledali smo Vodotoranj te se vratili u Kamp gdje je nakon kratkog odmora profesor dr. Ante Nazor održao predavanje o Domovinskom ratu i uzrocima istog.
Nakon toga bila je večera, a nakon nje odvezli smo se do stadiona radi tuširanja. U ovim trenucima djeca se odlično druže a uskoro će povečerje. Sutra,trećeg dana,je dan za sport.
Ljetni kamp Delta 2013.
16.07.2013.
FOTOGRAFIJE SNIMLJENE OSTALIH DANA KAMPA NALAZE SE U FOTOGALERIJI, DO NJIH NAJBRŽE DOLAZITE KLIKOM NA NIŽE LINKOVE:

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica