Prva smjena 3. dan

16.srpnja 2014. - Treći dan Ljetnog kampa djece i mladeži „AJKULA“ 2014.
Trećeg dana prve smjene odvijanja Ljetnog kampa djece i mladeži „AJKULA“ 2014. nakon buđenja u 7,00 sati, tjelovježbe, jutarnje higijene, pospremanja šatora i doručka, svečano je podignuta zastava Republike Hrvatske uz intoniranje Hrvatske himne.
Nakon toga odali smo počast na posljednjem počivalištu ratnog pripadnika SJP „Ajkula“ Ivice Antončića na groblju u Omišlju gdje su sudionici Kampa položili vijenac i zapalili svijeće.
Iz Omišlja smo otputovali u Delnice gdje smo posjetili vojarnu Hrvatske vojske Drgomalj i Bojnu za specijalna djelovanja gdje smo upoznati s zadaćama i djelokrugom rada Bojne i njenih pripadnika te misijama u kojima su do sada djelovali i u kojima djeluju. Nakon toga smo odali počast kod spomen obilježja 74 pripadnika Bojne koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. U spomen sobi i kapeli sv. Martina Touljskog gdje su izložene fotografije svih poginulih pripadnika Bojne u Domovinskom ratu,te su se sudionici Kampa upisali u knjigu ljetopisa. Domaćini su potom prikazali dio tehničkog zbora Bojne (naoružanje i oprema) koju su sudionici mogli pogledati i isprobati.

Zatim smo posjetili bazu Specijalne jedinice policije Rijeka u Kukuljanovom gdje smo odali počast svim poginulim pripadnicima Jedinice. Domaćini su se pobrinuli za ručak i okrepu te proveli sudionike Kampa prostorijama baze.
U Gradu Bakru odali smo počast svim poginulim braniteljima iz Grada Bakra kod spomen obilježja.
Brodom Pomorske škole Bakar „Vila Velebita dva“ plovili smo uz edukativnu vožnju i predavanje „Obrana Hrvatskog Jadrana“. Zaustavili smo se u Uvali Voz gdje su se sudionici Kampa osvježili i poigrali igrama u moru. Na povratku u Bakar plovili smo do Jadranovog (Svetog Jakova).
U sjedište Kampa u Oazi mira na Krku vratili smo se u 19,00 sati, Nakon večere svečano je spuštena zastava Republike Hrvatske uz intoniranje Hrvatske himne.
U večernjim satima održano je predavanje „Rijeka u Domovinskom ratu“ koje je držao Rajko Samueli Kačić iz Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije.
Pravo iznenađenje priredili smo sudionici Kampa Mihaeli Jurčić,koja je danas navršila dvanaest godina,tortom i čestitkom svih sudionika.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica