10. Memorijal Robert Barbić Beli 2014

Ocjena: / 0
LošeOdlično 

U subotu 30.08.2014. godine u Senju je održan 10. Memorijalni rukometni turnir "Robert Barbić - Beli", koji je organizirao R.K. "Senj", pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Grada Senja.

Nakon Svete mise zadušnice u spomen na Roberta Barbića - Belog, uprava, igrači i dogradonačelnik Grada Senja Filip Samaržija položili su vijence i zapalili svijeće na grobu Roberta Barbića - Belog i na centralnom križu.

Turnir je otvorio predsjednik gradskog vijeća Grada Senja Berislav Gržanić.

Pozdravni govor održali su Berislav Gržanić predsjednik GV Grada Senja, Ivana Tomaš dožupanica Ličko - senjske županije, Vesna Kusin dogradonačelnica Grada Zagreba i Predrag Matić ministar branitelja.

Sportaši Senja godinama obilježavaju sjećanje na svoje sportaše, koji su poginuli u akcijama oslobađanja privremeno zaposjednutih područja Hrvatske. Rukometaši Senja sjećaju se svojeg igrača Roberta Barbića Belog, po kojemu se zove i sportska dvorana u gradu.

Robert Barbić Beli bio je hrvatski branitelj koji je u Domovinskom ratu sudjelovao kao pripadnik dragovoljačke jedinice studenata Fakulteta za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu "MIG" koja je bila pričuvna jedinica SJP ALFA PU Zagrebačke te 133. domobranske pukovnije Otočac. Smrtno je stradao u VRO „Oluja” 4. kolovoza 1995. godine u selu Zalužnica kod Vrhovina u akciji oslobađanja okupiranog područja. Spašavajući ranjenog suborca i sam je bio ranjen te je od zadobivenih ozljeda preminuo. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata te odličjem „Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana“ i medaljom „Oluja“.

Ministar branitelja, Predrag Matić je zajedno s Mijom Barbićem, ocem pokojnog Roberta Barbića, uručio pobjednički pehar ekipi Rukometnog kluba „Zamet” te je uručio i pehar najboljem igraču turnira.

U reviji regionalnog rukometa pobijedili su prema očekivanju rukometaši Zameta, koji su u finalnom susretu pobijedili organizatore turnira,domaći Senj, koji je ugodno iznenadio u polufinalu pobjedom protiv Crikvenice.

Redoslijed: 1. Zamet, 2. Senj. 3. Kozala, 4. Crikvenica.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica