Prvi dan prve smjene

13.srpnja 2015.
Prvi dana prve smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“

Nakon dugih priprema danas je napokon počeo projekt pod nazivom Ljetni kamp djece i mladih „BARUN 2015.“. Radi se o zajedničkom projektu četiri udruge specijalne policije iz Hrvatske (Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „AJKULA“ Rijeka, Udruga veterana specijalne jedinice policije „ALFA“ Zagreb , Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja i Udruge veterana specijalne policije „BARUN“ Krapinsko-zagorske županije, Projekt se provodi treću godinu. Ove godine provodi se na području Krapinsko-zagorske županije a domaćin je Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „BARUN“. Sjedište Kampa je u Bedekovčini na prostoru Športskog društva TONDACH.

Sudionici iz svih udruga sudionica Kampa okupili su se u Bedekovčini do 12,00 sati čime je službeno Kamp počeo s radom. Kamp će trajati do 25, srpnja 2015. a provoditi će se u dvije smjene po šest dana.
U prvoj smjeni u Kampu boravi ukupno 41 dijete i 10 instruktora-voditelja.
Već prvog dana provodili smo niz aktivnosti. Odmah po dolasku svih sudionika i okrepe upoznati su s ciljevima i pravilima u Kampu te o aktivnostima koje će se provoditi tijekom šest dana trajanja jedne smjene.
Sudionicima su podijeljene majice s oznakama Kampa kako bi bili prepoznatljivi u javnosti.
Za sudionike Kampa ručak su,uz članove Udruge Barun,pomogli pripremiti članovi prijateljske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina.
Svečano je,uz intoniranje hrvatske himne,podignuta zastava Republike Hrvatske te zastave udruga-sudionica Kampa. Čast dizanja ili spuštanja zastave imati će svaki sudionik Kampa jer će za tu zadaću svaki dan biti zadužena druga grupa sudionika.
U centru Bedekovčine odali smo počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće svim poginulima za Hrvatsku kod spomen obilježja podignutom njima u čast.
Sudionici su se osvježili na kupalištu Bedekovčanskih Jezera nakon čega smo posjetili ribičku kućicu i razgledali preparirane trofeje riba ulovljenih u Jezerima.
Nakon večere uz logorsku vatru održana je prva radionica pod nazivom „Specijalna policija u Domovinskom ratu“ a predavači su bili voditelji-instruktori iz svake udruge koji su govorili o ratnom putu svoje Jedinice. O stvaranju Specijalne policije i ratnom putu Specijalne jedinice policije „BARUN“ govorio je ratni zapovjednik Jedinice Mirko Horvatin.
Time su završene planirane aktivnosti za ponedjeljak a do povečerja sudionici se druže uz zabavne sadržaje u Kampu.
Za utorak smo predvidjeli odlazak u veliko Trgovišče,Klanjec,Zelenjak,Kumrovec,Desinić i Krapinske Toplice. Prije dizanja zastave posjetiti će nas ekipa Hrvatske radio televizije koja će snimiti prilog o Kampu i njegovim sudionicima i boraviti s nama cijelo prijepodne. Nakon dizanja zastave profesorica povijesti Slavica Postonjski održati će predavanje o povijesti Bedekovčine.
RPP

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica