Drugi dan prve smjene

14.srpnja 2015.
Drugi dan prve smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“

Drugog dana odvijanja Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“ na rasporedu je bio obiman program,
Nakon ustajanja u 6,30 sati, jutarnje tjelovježbe, jutarnje higijene i doručka svečano je podignuta zastava Republike Hrvatske u nazočnosti gošće-profesorice Slavice Postonjski koja je nakon toga sudionicima održala predavanje o povijesti Bedekovčine.
U Velikom Trgovišću odali smo počast prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu kod Spomen kuće. Gospodin Antun Prekrat proveo nas je kroz postav Spomen kuće i upoznao sudinike s poviješću obitelji Tuđman i dr.Franje Tuđmana.
U Klanjcu smo,zajedno s gradonačelnikom Grada Klanjca,odali počast autoru hrvatske himne Antunu Mihanoviću na njegovom grobu. Pod stručnim vodstvom u Franjevačkom samostan i crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije razgledali smo izložene sarkofage obitelji Erdody. U Galeriji Antuna Augustinčića razgledali smo izložene umjetnine tog iznimnog hrvatskog umjetnika čiji originali su izloženi diljem svijeta.
Središnja svečanost odavanja počasti Domovini i svima koji su dali život za Hrvatsku održana je kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku. Svečanost su svojom nazočnošću uveličali župan Krapinsko-zagorske županije,predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije,predstavnici Grada Klanjca,Općina Kumrovec,Đurmanec,Gornja Stubica. Sudionicima su se nakon odavanja počasti obratili predstavnik Općine Kumrovec,predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije i župan.
Od svečanog dizanja zastave Republike Hrvatske u Kampu do odavanja počasti Domovini u Zelenjaku pratio nas je snimatelj Hrvatske radio televizije koji je snimao materijale za prilog o Ljetnom kampu djece i mladih „BARUN 2015.“. 
Ručali smo u Kačkovcu gdje su hranu za sudionike pripemili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Kuburaškog društva Kačkovec.
Nakon ručka posjetili smo Muzej Staro Selo u Kumrovcu gdje smo pod stručnim vodstvom razgledali postav Muzeja te prikaz tradicijskog obrta-kovačnice,
U Desiniću smo posjetili Dvor Veliki Tabor gdje su sudionici upoznati s poviješću Dvora i legendama koje se vežu uz Dvor.
Večera je bila organizirana u Termama Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama a odmah nakon večere sudionici su uživali u kupanju i sportskim aktivnostima koje nude spomenute toplice.
U Kamp smo se vratili u 21,30 sati. U 22,00 sati uz intoniranje hrvatske himne svečano je spuštena zastava Republike Hrvatske.
Kako je današnji program bio iznimno obiman ostavio je traga na svim sudionicima koji su,za razliku od prve večeri,zaspali i prije povečerja u 23,00 sati.
Trećega dana odvijanja Kampa na rasporedu je obilazak znamenitosti stubičkog kraja a prije toga predavanje o štetnosti sredstava ovisnosti koje će održati djelatnica odjela prevencije Policijske uprave Krapinsko-zagorske.

RPP

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica