Šesti dan prve smjene

18.srpnja 2015.
Šesti dan prve smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“
Sretnim povratkom svih sudionika prve smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN2015,“ svojim kućama završila je prva smjene Kampa. U smjeni je boravilo ukupno 42 djece i mladih, osam voditelja-instruktora, a za sigurnost i red u Kampu se brinulo deset članova Udruge.

Nakon buđenja i doručka svečano je podignuta zastava Republike Hrvatske.
Sudionici su pospremili svoje stvari, šatore u kojima su boravili te cijeli prostor Kampa.

U Kampu nas je posjetila ekipa MREŽA.TV koja je snimila prilog o Kampu. Posjetio nas je načelnik Općine Bedekovčina koji je sudionike počastio svježim voćem.
Sudionici su popunili evaluacijske obrasce u kojima su iznijeli svoje primjedbe i prijedloge o Kampu te ocijenili Kamp i njegove voditelje.
Sudionicima su uručene uspomenice na Kamp te suveniri koji će ih podsječati na boravak u Kampu. Krapinsko-zagorska županija poklonila je platnene vrećice s logom Zagorje,bajka na dlanu u kojima su bili promidžbeni materijali o Krapinsko-zagorskoj županiji,kulturnim i turističkim znamenitostima te licitarska srca.
Sudionicima su se obratili svi voditelji-instruktori koji su istaknuli zadovoljstvo što su imali čast šest dana se brinuti za tako divne mlade ljude i na njih prenijeti dio znanja stečenog kroz sudjelovanje u Domovinskom ratu i kroz život te bratstvo pripadnika Specijalne policije koje nas veže i dvdeset godina nakon završetka Domovinskog rata. Voditelji-instruktori izrazili su veliko zadovoljstvo organizacijom i aktivnostima Kampa.
Svečano je spuštena zastava Republike Hrvatske uz intoniranje hrvatske himne.
Ručak je pripremljen u Kampu,a iako je jedina zamjerka na Kamp bila da je previše hrane,tanjuri su ostali prazni.
Tvrtka LEDO počastila je sudionike sladoledom što im je jako godilo s obzirom na veliku vrućinu.
Pizzerie TOM TOM i GLORIJA te Restoran GRAŠO poklonili su pizze za okrepu sudionika koji se vračaju u Županju Rijeku.
Dolaskom autobusa potekle su prve suze na rastanku. Kao voditelji jako smo se vezali za djecu i nije nam se bilo lako rastati od te divne djece.
Svi sudionici su se do večernjih sati sretno vratili svojim domovima. Kroz tjedan dana provođenja aktivnosti Kampa trudili smo im se stvoriti lijepe uspomene,posebno na zagorce i njihovu gostoljubivost. Iako je program bio ponekad naporan,bilo je izrazito vruće ali nagrada na kraju svakog uspona bio je predivan pogled na zagorske brege,gostoprimstvo i jednostavna ljubaznost domaćih ljudi,te jedan dio povijesnih,kulturnih i turističkih ljepota kojima Krapinsko-zagorska županija obiluje. Nadamo se da će nam se jednoga dana svi sudionici ponovo vratiti.
Nakon odlaska svih sudionika kućama mogli smo malo odmoriti a za okrepu se pobrinuo načelnik Općine Bedekovčina,
U ponedjeljak 20. srpnja dolazi druga grupa djece,mladih i voditelja-instruktora te ćemo gotovo isti program provesti još jednom.
Dobro nam došli u Zagorje.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica