Prvi dan druge smjene

20.srpnja 2015.
Prvi dan druge smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“

U subotu su kućama otišli sudionici prve smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“ a danas je započela druga smjena.
Radi se o zajedničkom projektu četiri udruge specijalne policije iz Hrvatske (Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „AJKULA“ Rijeka, Udruga veterana specijalne jedinice policije „ALFA“ Zagreb , Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja i Udruge veterana specijalne policije „BARUN“ Krapinsko-zagorske županije, Projekt se provodi treću godinu. Ove godine provodi se na području Krapinsko-zagorske županije a domaćin je Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „BARUN“. Sjedište Kampa je u Bedekovčini na prostoru Športskog društva TONDACH.

Sudionici Kampa iz svih udruga okupili su se u Bedekovčini do 12,00 sati. Ova smjena će trajati do 25. srpnja 2015.
U drugoj smjeni u Kampu boravi ukupno 41 dijete i 7 voditelja-instruktora Već prvog dana provodili smo niz aktivnosti. Odmah po dolasku svih sudionika i okrepe upoznati su s ciljevima i pravilima u Kampu te o aktivnostima koje će se provoditi tijekom šest dana trajanja jedne smjene.

Sudionicima su podijeljene majice s oznakama Kampa kako bi bili prepoznatljivi u javnosti. Za sudionike Kampa ručak su,uz članove Udruge Barun,pomogli pripremiti članovi prijateljske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina.

Svečano je,uz intoniranje hrvatske himne,podignuta zastava Republike Hrvatske. Čast dizanja ili spuštanja zastave imati će svaki sudionik Kampa jer će za tu zadaću svaki dan biti zadužena druga grupa sudionika.

U centru Bedekovčine odali smo počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće svim poginulima za Hrvatsku kod spomen obilježja podignutom njima u čast uz prisustvo načelnika Općine Bedekovčina koji ih je počastio sokovima.

Sudionici su se osvježili na kupalištu Bedekovčanskih Jezera nakon čega smo posjetili ribičku kućicu i razgledali preparirane trofeje riba ulovljenih u Jezerima.
Nakon večere svečano je spuštena zastava Republike Hrvatske te je iznijet plan rada za utorak. Uz logorsku vatru održana je prva radionica pod nazivom „Specijalna policija u Domovinskom ratu“ a predavači su bili voditelji-instruktori iz svake udruge koji su govorili o ratnom putu svoje Jedinice.

Time su završene planirane aktivnosti za ponedjeljak a do povečerja sudionici se druže uz zabavne sadržaje u Kampu.
Za utorak smo predvidjeli odlazak u Veliko Trgovišče,Klanjec,Zelenjak,Kumrovec,Desinić i Krapinske Toplice. Nakon dizanja zastave profesorica povijesti Slavica Postonjski održati će predavanje o povijesti Bedekovčine.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica