Drugi dan druge smjene

21.srpnja 2015.
Drugi dan druge smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“

Drugog dana druge smjene Ljetnog kampa djece i mladih „BARUN 2015.“ proveli smo sve aktivnosti iz programa rada Kampa.
Nakon ustajanja (u 6,30 sati), tjelovježbe, jutarnje higijene i doručka svečano je podignuta zastava Republike Hrvatske. Danas je zastava podignuta na pola koplja u čast prerano preminulom ratnom pripadniku Specijalne jedinice policije „AJKULA“ Rijeka Saši Šimiću.
U Kampu smo ugostili profesoricu Slavicu Postonjski,diplomiranu arheologinju,koja je održala zanimljivo predavanja o povijesti Bedekovčine. 
U Velikom Trgovišću posjetili smo rodnu kuću i spomen školu Franje Tuđmana,prvog hrvatskog predsjednika,te odali počast polaganjem vijenca i svijeća. Gospodin Antun Prekrat sudionike je upoznao s poviješću obitelji Tuđman a posebno s poviješću dr.Franje Tuđmana. Nazočne je pozdravio i načelnik Općine Veliko Trgovišče gospodin Robert Greblički.
U Klanjcu smo posjetili spomen groblje i odali počast na grobu autora Horvatske domovine (Lijepe naše) Antuna Mihanovića. Potom smo u pratnji djelatnice kulturnog centra posjetili podrum Franjevačkog samostana i razgledali sarkofage obitelji Erdoddy. O sarkofazima i njihovoj povijesti i značenju djelatnica kulturnog centra Grada Klanjca održala je zanimljivo predavanje. Potom smo posjetili Galeriju Antuna Augustinčića i u pratnji voditeljice Galerije razgledali njen postav i vrhunska djela najboljeg hrvatskog umjetnika dvadesetog stoljeća čija djela su izložena diljem svijeta.
Ručak su pripremili i poslužili članovi Kuburaškog društva i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kačkovca.
U Zelenjaku smo odali počast Domovini kod spomenika Lijepoj našoj.
Uz stručnu pratnju obišli smo Muzej Staro selo Kumrovec gdje je za sudionike Kampa održana i radionica-prikaz starih zanata. Gospođa Biserka pokazala je,a neke i naučila,kako se izrađuje cvijeće i ukrasi od krep papira. Strućni voditelj proveo nas je kroz selo i upoznao nas s njegovim znamenitostima.
Uz pratnju stručne voditeljice obišli smo Dvor Veliki Tabor i razgledali njegov postav te se upoznali s nekim od legendi koje se vežu uz Dvor Veliki Tabor (legenda o Veroniki Desiničkoj).
Na kraju ovog izuzetno vrućeg dana posjetili smo terme AQUAE VIVAE u Krapinskim Toplicama gdje smo uživali u zabavnim i sportskim aktivnostima te večerali.
Po povratku u Kamp u Bedekovčini svečano je spuštena zastava Republike Hrvatske a nakon toga sudionici su se mogli družiti do povečerja.
Vrućina i opsežan program današnjeg dana su uzeli svoj danak pa su svi sudionici otišli na spavanje i prije povečerja u 23,00 sati.
U srijedu ćemo posjetiti znamenitosti stubičkog (Gupčevog) kraja (Stubičke Toplice,Hižakovec,Gornja Stubica,Slani Potok) a prije polaska na dnevne aktivnosti ugostiti ćemo djelatnicu odjela prevencije Policijske uprave Krapinsko-zagorske koja će održati predavanje o prevenciji ovisnosti s posebnim osvrtom na štetnost konzumiranja alkohola.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica