Kamp Alfa 2016, prvi dan druge smjene

Dolaskom sudionika u lovački dom Vrbina u Zaprešiću započela je druga smjena Kampa djece i mladih „ALFA 2016“. Nastavak je to projekta započetoga 2013. godine kojeg provode udruge Specijalne policije iz četiri hrvatske županije: Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „DELTA“ Županja , Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „AJKULA“ Rijeka , Udruga veterana specijalne policije Domovinskog rata „BARUN“ Krapinsko-zagorske županije i Udruga veterana specijalne jedinice policije „ALFA“ Zagreb koja je i domaćin ovogodišnjeg kampa.

Sudionici iz Županje i Rijeke doputovali su vlakom, a iz Zagorja kombi vozilom DVD-a Zaprešić.

Nakon smještaja u šatore, koje je posudilo Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić, sudionici su upoznati s ciljevima, aktivnostima i pravilima u Kampu te je svečano, uz intoniranje himne Republike Hrvatske podignuta zastava RH.

Nakon toga u centru Zaprešića položili smo vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon ručka, održanog u restoranu „Novi dvori“, odali smo počast kod grobnice obitelji Jelačić.

Po povratku u Kamp sudionici su se opuštali uz sportske igre (nogomet, badminton) ili samo odmarali.

Član UVSJP „ALFA“ Ivica Marin prezentirao je svoju nagrađenu inovaciju Hrvatski super šah koji je slićan originalnom šahu ali se igra po malo drugačijim pravilima. Djeci je ova igra vrlo zanimljiva.

Nakon večere i svečanog spuštanja zastave održano je predavanje o Domovinskom ratu i upoznati su s poviješću Specijalnih jedinica policije čiji predstavnici čine spomenute četiri udruge partnere u projektu.

Nakon predavanja održana je kino večer. Povećerje je bilo u 23,00 sati ali su djeca bila aktivna puno duže. Drugog dana na rasporedu je obilazak znamenitosti centra Zagreba.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica