Kamp Alfa 2016, trećii dan druge smjene

Treći dan druge smjene Kampa djece i mladih „ALFA 2016“ započeo je u 6,30 sati buđenjem sudionika, jutarnjom tjelovježbom i jutarnjom higijenom. Nakon obilnog doručka kojeg su činili ukusni i zdravi mliječni proizvodi Mini mljekare „Veronika“ iz Desinića, svečano je podignuta zastava Republike Hrvatske.

Autobusom ZET-a otputovali smo u Kerestinec gdje smo se pod vodstvom instruktora iz Airsoft kluba „ALFA“ iskušali u borbenim vještinama s replikama pravih pušaka i pištolja koje koriste plastične kuglice. Aktivnost je potrajala do popodnevnih sati. Najbolji su od domaćina dobili prigodne darove i medalje.

Nakon ručka posjetili smo Grad Samobor gdje smo položili svijeću za sve poginule hrvatske branitelje kod spomen obilježja u Parku zahvalnosti. Potom smo posjetili Muzej Grada Samobora i uz stručno vodstvo razgledali njegovu zbirku. U slastičarnici smo se počastili sladoledom i nadaleko poznatim samoborskim kremšnitama. Obilazak je mnoge iscrpio pa su zaspali već u autobusu pri povratku u sjedište Kampa.

Poslijepodnevne sate proveli smo u sportskim igrama i odmarajući. Nakon večere i svečanog spuštanja zastave Republike Hrvatske predavanje o svom putovanju motorom oko svijeta održao je Robert Koletić.

Mario Gršetić, djelatnik Vladinog Ureda za razminiravanje, održao je predavanje o minsko-eksplozivnim sredstvima i njihovim opasnostima, a nakon predavanja sudionici su imali priliku iskušati opremu za razminiranje. Povečerje je bilo u 23,00 sati ali su djeca bila aktivna puno duže. Trećeg dana na rasporedu je kupanje na kupalištu Vugrinščak u Samoboru.

Croatian English French German Hungarian Italian Russian Spanish Turkish

Osnovni podaciUdruga veterana SJP Alfa Zagreb
Remetinečka cesta 77
10020 Zagreb

info@uvsjp-alfa.hr

PREDSJEDNIŠTVO UDRUGE:
MILIJAN BRKIĆ
ŽELJKO MIHALJEVIĆ
ŽELJKO ŠARIĆ

Uredovno vrijeme:

PONEDELJAK - PETAK: 08:00 do 16:00

Rad sa strankama:
UTORKOM: 09:30 - 12:30
ČETVRTKOM: 09:30 - 12:30

Žiro račun: ZAGREBAČKA BANKA: HR5923600001101782247
MBS: 1836072
OIB: 39923915314

PODRŠKA

Foto domovinski rat

Pristupnica